Διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών , εφαρμογή FLIRE

Η εφαρμογή με κωδικό όνομα FLIRE που έχει ως στόχο τη διαχείριση των πυρκαγιών και των πλημμυρών στην λεκάνη απορροής της Ραφήνας στο περί-αστικό περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής με λειτουργία  από το 2015 . 

Συγκεκριμένα το έργο αυτό έχει ως στόχο την έκδοση χαρτών επικινδυνότητας πυρκαγιών στην περιοχή βασιζόμενο σε ημερήσια μετεωρολογικά δεδομένα.

Το FLIRE είναι ένα πρόγραμμα επίδειξης που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων (DSS) για την συνδυασμένη Εκτίμηση και Διαχείριση Πλημμυρών και Πυρκαγιών.
H εφαρμογή αυτή έχει ως στόχο την υποστήριξη αποφάσεων  με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων, τεχνολογίας και μοντελοποίησης με κύριο άξονα την πρόληψη, την προσαρμογή και τη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης πολλών διαφορετικών παραγόντων.
Η εφαρμογή αυτή είναι από το 2015  διαθέσιμη μέσω του διαδικτύου (http://www.flire-dss.eu/flire/application.asp?language=GR#tabs-5 σε όλους τους αρμόδιους φορείς (εθνικούς και τοπικούς) και κοινωνικούς εταίρους που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δύο επικίνδυνων φαινομένων, με στόχο την συνδυασμένη, αποτελεσματική, αποδοτική και μειωμένου κόστους διαχείριση τους.

Στην εικόνα που σας έχω επισυνάψει φαίνεται χάρτης απο την περιοχή που επισημαίνει την τελευταία βαθμίδα επικινδυνότητας (κατάσταση συναγερμού), για να δείτε τον τρόπο εφαρμογής, αν και μπορείτε να μπείτε ως χρήστης με έλευθερο login

Οπως θα παρατηρήσετε η ευρύτερη περιοχή στο Μάτι είχε χαρακτηριστεί για τις 23/07 με τον μέγιστο βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά.

Επίσης αναλύοντας τα δεδομένα από το γράφημα του σταθμού στη Νέα Μάκρη, παρατηρείται  αύξηση του ανέμου από τις 14:50.

 

Screenshot_7Screenshot_8

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.